Truca’ns: +34 93 285 82 16

Donació de gàmetes

Rainbow Fertility Barcelona, com a projecte de Institut Marquès, compta amb els seus propis bancs d’òvuls i de semen. Així podem estar sempre segurs d’oferir-te la millor opció per a tu. Si necessites donació d’òvuls i/o esperma per al teu tractament, t’oferim dues possibilitats: la donació anònima a la nostra clínica a Barcelona o bé la donació no anònima a Irlanda, on col·laborem amb les milllors clíniques.
 
A més, en el cas de la donació d’òvuls sempre realitzem el tractament “en fresc”, és a dir, sense congelar els òvuls de la donant.

A Espanya, la donació de gàmetes és un acte totalment anònim i altruista. Al nostre centre, serà el teu propi metge qui seleccioni el donant que més se t’assembli tenint en compte tots els aspectes, tant físics com psicològics. En el pla físic, tindrà en compte característiques objectives, com el color dels ulls, del cabell, de la pell, i també unes altres no tan objectives, com la forma de la cara, del nas, etc.

 
 

Com són els nostres donants?

Els nostres donants són anònims, persones joves i sanes que fan la seva donació per motius altruistes.

Comptem amb més de 2.000 donants d’òvuls i d’esperma preparats per a ajudar-te a començar el teu tractament sense que hagis d’esperar. Tots ells superen les proves mèdiques i psicològiques necessàries per a descartar les malalties hereditàries més freqüents. També un test de personalitat per a conèixer millor els trets hereditaris del seu temperament.

Màtxing de personalitat

Busquem per a tu el donant que tingui una personalitat semblant a la teva. El temperament s’hereta i el caràcter es modula segons l’entorn i l’educació que rep el nen. Junts, temperament i caràcter, construiran el que anomenem personalitat. Per a conèixer els trets hereditaris que configuren el temperament hem desenvolupat el nostre propi “test de personalitat“.

Responen al nostre test de personalitat tots els donants de semen i les donants d’òvuls i tots els nostres pacients. Així aconseguim el “màtxing perfecte”.

Donants coneguts o no anònims

Aquest tipus de donació no pot dur-se a terme a Espanya, on la donació de gàmetes és anònima. Si vols triar personalment el teu donant en un banc de gàmetes (donant no anònim) o fer el tractament amb els òvuls/esperma d’un familiar o amic (donant conegut), hauràs d’acudir a una de les clíniques amb les que col·laborem. Pregunta’ns.

En el cas de la donació no anònima, quan el teu fill compleixi els 18 anys, tindrà accés a tota la informació sobre el donant. En canvi, si el donant és anònim, és el metge qui l’assigna basant-se en les característiques físiques dels futurs pares i l’única cosa que es coneix és la informació mèdica necessària (antecedents familiars, edat i grup sanguini).

Per a qui?

Per a totes les persones de qualsevol país que necessitin un tractament amb ovodonació o amb semen de donant i que desitgin triar personalment el seu donant. Les motivacions per a realitzar aquest procés amb donants coneguts poden ser diverses. Per exemple, el desig que el seu fill pugui accedir a tota la informació sobre el donant quant compleixi els 18 anys. També aquelles persones que volen que el seu donant sigui un familiar o amic.

Per on començo?

Com en qualsevol tractament de Reproducció Assistida, el primer que cal fer és sol·licitar una primera visita perquè un dels nostres metges especialistes pugui valorar el teu cas i recomanar-te el tractament més adequat: una Inseminació Artificial o una Fecundació In vitro.

L’elecció del donant

En el cas que es decideixi fer el tractament amb un familiar o amb una persona coneguda, tant la persona que dóna com la dona o parella que rebran la donació han de traslladar-se a Irlanda a una de les nostres clíniques col·laboradores. Allà és on es realitzarà la Inseminació Artificial o la Fecundació in Vitro, així com la transferència de l’embrió.

La segona possibilitat, és recórrer a un donant conegut procedent d’un banc d’òvuls o de semen. En aquest cas, els pacients han de posar-se en contacte directament amb els nostres bancs col·laboradors. Una vegada triat el/la donant, només és necessari sol·licitar l’enviament de la mostra de semen o els òvuls a la clínica col·laboradora d’Irlanda seleccionada.

Cada pacient pot triar el nombre d’òvuls que desitja reservar; en el cas de la donació de semen, el seu metge els recomanarà la mostra necessària per al seu cas.