Fecundació In Vitro amb òvuls propis i semen de donant

La Fecundació In vitro (FIV) és una de les tècniques més utilitzades en Reproducció Assistida. Consisteix a fecundar l’ovòcit amb l’espermatozoide en el laboratori i, posteriorment, transferir l’embrió o els embrions resultants a l’úter de la pacient.

El procés de FIV consta de quatre fases: estimulació ovàrica, recuperació (punció) dels ovòcits de la pacient, fecundació en el laboratori i finalment la transferència a l’úter (transfer).

Està indicat per a:

La FIV amb òvuls propis i semen de donant està indicada en els casos de dones soles o la parella de les quals no disposi d’esperma de qualitat. Es descarta la Inseminació Artificial i s’aconsella la Fecundació In vitro en els següents casos:

  • Dones d’edat superior o igual a 38 anys
  • Cicles previs fallits d’Inseminació
  • Obstrucció o ausència de les trompes de Fal·lopi
  • Baixa reserva ovàrica
  • Endometriosi moderada o severa
  • Malalties genètiques que requereixin un estudi preimplantacional (PGT)
  • Infertilitat de llarga evolució
  • Abortaments de repetició
  • Causa desconeguda d’infertilitat o esterilitat

Taxa d'èxit

La taxa d’embaràs per cicle es refereix als embarassos aconseguits amb embrions generats en una mateixa punció o recuperació d’ovòcits. Això inclou el transfer dels embrions en fresc i dels possibles congelats. En el cas de la FIV amb òvuls propis, la nostra taxa d’embaràs és del 85% transferint un sol embrió en el 90% dels casos.

D’aquesta manera, hem demostrat que la transferència d’un blastocist únic (embrió en el seu cinquè dia de desenvolupament) millora les taxes d’èxit.

0%
Taxa d’embaràs
per cicles amb òvuls propis

La Fecundació in Vitro ha avançat molt en els últims anys i avui ofereix unes taxes d’embaràs molt altes sempre que es realitzi en un centre qualificat. El diagnòstic, l’orientació personalitzada i la coordinació de l’equip mèdic resulten claus per a l’èxit del procés. També és fonamental que es porti a terme en un laboratori equipat amb tecnologia avançada en Biologia Reproductiva, que permeti obtenir els embrions més idonis per a aconseguir un embaràs.

Com funciona?

Els nostres donants de semen

A Barcelona, i com a projecte de l’Institut Marquès, comptem amb el nostre banc de semen amb més de 2.000 donants premium. Són donants anònims ja que la llei espanyola 14/2006 del 14 de maig, sobre tècniques de reproducció humana assistida, estableix que la donació s’ha de realitzar de manera anònima, voluntària, informada i no remunerada.

Com que disposem del nostre propi banc de semen, coneixem als donants i seleccionem només els millors. Són joves que decideixen donar per a ajudar altres persones a formar una família i que han de superar exhaustives proves mèdiques i psicològiques. Comptem, a més, amb tots els fenotips per a trobar el més adequat per a cada cas. És el propi metge qui s’encarregarà de triar el donant d’esperma més adequat per a tu tenint en compte les seves característiques físiques i els trets hereditaris de la seva personalitat. Busquem el “matching” perfecte.

Si prefereixes triar personalment el teu donant (donant no anònim) o fer el teu tractament amb l’esperma d’un familiar o d’un amic (donant conegut) pots fer el tractament en la nostra clínica d’Irlanda (Clane).

Tècniques complementàries

Incrementa encara més les teves possibilitats d’embaràs amb les tècniques complementàries més adequades per al teu tractament