Truca’ns: +34 93 285 82 16

Mètode ROPA

Maternitat compartida

“ROPA” és un acrònim format a partir del procediment de “Recepció d’Ovòcits de la Parella”. Aquest mètode també es coneix com a “Maternitat Compartida” ja que es tracta d’una Fecundació In Vitro en la qual participen els dos membres de la parella: una de les dones se sotmet a l’estimulació ovàrica per a aportar els ovòcits i la seva parella gestarà l’embaràs i donarà a llum.

Per a aquest tractament és necessari un donant de semen.

Està indicat per a:

Està indicat per a parelles de lesbianes que desitgen tenir un fill. Gràcies al Mètode ROPA, ambdues seran les seves mares biològiques: la primera com a mare donant i la segona com a mare receptora.

Taxa d'èxit

La taxa d’embaràs per cicle es refereix als embarassos aconseguits amb embrions generats en una mateixa punció o recuperació d’ovòcits. Això inclou la transferència dels embrions en fresc i dels possibles congelats. En el cas de la tècnica ROPA, la nostra taxa d’embaràs és del 85%, encara que sempre dependrà de la qualitat dels ovòcits de la mare donant.

Aquests excel·lents resultats s’han aconseguit transferint un sol embrió en el 90% dels tractaments. D’aquesta manera, hem demostrat que la transferència d’un blastocist únic (embrió en el seu cinquè dia de desenvolupament) millora les taxes d’èxit.

0%
Taxa d’embaràs
per cicle de ROPA

Com funciona?

El procés del Mètode ROPA es desenvolupa en quatre fases.

  • Estimulació ovàrica i controls ecogràfics.
  • Recuperació dels ovòcits (punció ovàrica) de la dona que aporta els òvuls.
  • Fecundació In Vitro amb semen de donant al laboratori i cultiu embrionari.
  • Transferència dels embrions a l’úter de la dona receptora.

Requisits legals

La Llei de la Reproducció Assistida 14/2006 va haver de ser modificada per a reconèixer, específicament, que en el cas de la Tècnica ROPA per a parelles lesbianes, la dona pot rebre òvuls de la seva parella i que totes dues mares són progenitores del bebè, tant si han dut a terme el tractament per raons mèdiques com per elecció. D’aquesta manera, es converteix excepcionalment en una donació d’òvuls no anònima. A diferència de la resta de procediments de Reproducció Assistida, en el cas del Mètode ROPA les mares han d’estar casades.

Els nostres donants de semen

A Barcelona, i com a projecte de Institut Marquès, comptem amb el nostre banc de semen amb més de 2.000 donants premium. Són donants anònims, ja que la llei espanyola 14/2006 del 14 de maig, sobre tècniques de reproducció humana assistida, estableix que la donació s’ha de realitzar de manera anònima, voluntària, informada i no remunerada.

Com que disposem del nostre propi banc de semen, coneixem als donants i seleccionem només els millors. Són joves que decideixen donar per a ajudar altres persones a formar una família i que han de superar exhaustives proves mèdiques i psicològiques. Comptem, a més, amb tots els fenotips per a trobar el més adequat per a cada cas. És el propi metge qui s’encarregarà de triar el donant d’esperma més adequat per a tu tenint en compte les seves característiques físiques i els trets hereditaris de la seva personalitat. Busquem el “*màtxing” perfecte.

Si prefereixes triar personalment el teu donant (donant no anònim) o fer el teu tractament amb l’esperma d’un familiar o d’un amic (donant conegut), podem ajudar-te, col·laborem amb les millors clíniques a Irlanda.

Tècniques complementàries

Incrementa encara més les teves possibilitats d’embaràs amb les nostres tècniques complementàries.