Truca’ns: +34 93 285 82 16

Adopció d'embrions

L’adopció (o donació) d’embrions és una tècnica de reproducció assistida que consisteix a transferir a una dona els embrions que es van quedar sense destí assignat després d’un cicle de FIV. Porten, per tant, la càrrega genètica d’altres persones.

Aquests embrions procedeixen de parelles sanes, menors de 35 anys, que després del tractament ja no volen tenir més fills.

A més, en un gran percentatge, són embrions procedents de cicles de donació d’òvuls i/o semen i, per tant, amb gran potencial d’implantació. Aquest tractament els brinda una nova oportunitat de vida.

El nostre programa d'Adopció d'Embrions

L’any 2004, Institut Marquès va decidir destinar a un Programa d’Adopció tots aquells embrions que havien estat donats o que havien quedat a la disposició del centre. Aquest programa, pioner en l’àmbit internacional, es va donar a conèixer ràpidament a tot el món. Des de l’inici, la resposta ha tingut una gran acceptació social. Diversos col·lectius han mostrat el seu suport i nombroses persones amb diferents perfils han sol·licitat el tractament amb il·lusió.

Està indicat per a:

L’adopció d’embrions és una alternativa per a aquelles persones que necessitin donació d’òvuls i d’esperma per a tenir un fill.

L’elecció d’aquest tractament, sovint, respon també a un interès ètic o moral de persones que volen crear una família donant vida als embrions que han estat donats i que es conserven en els nostres laboratoris. És, sens dubte, una bonica història d’amor.

Taxes d'èxit

Les probabilitats d’èxit d’adopció d’embrions per transfer en el nostre centre és del 57,1%.

0%
Taxa d’embaràs
per transferencia d'embrió

Com és el procés?

El tractament de Reproducció Assistida amb adopció d’embrions és un procés senzill que es duu a terme sense necessitat d’ingrés hospitalari i comprèn les següents fases:

  • Primera visita mèdica: Es comprova el bon estat de salut de la dona per a poder portar l’embaràs, es realitza una ecografia (també pot aportar-la del seu propi ginecòleg) i una prova indolora del catèter amb el qual es transferiran els embrions a través del coll de l’úter. Una vegada establerta la pauta de tractament a seguir, s’assignen els embrions, podent triar conjuntament la data de descongelació i transferència embrionària. Si bé en els tractaments amb donació de gàmetes, la selecció dels donants es realitza de forma personalitzada per a aconseguir la màxima semblança quant a trets físics i a personalitat, en l’adopció d’embrions no es duu a terme aquest tipus de “matching” i només es té en compte la raça a l’hora de l’assignació dels embrions.
  • Preparació endometrial: Es prepara l’úter per a rebre els embrions. Per a preparar de manera òptima l’endometri i millorar així les probabilitats d’embaràs abans de la transferència d’embrions, es prescriu una medicació en forma de comprimits o pegats transdèrmics (valerianato d’estradiol) i comprimits vaginals (progesterona) durant aproximadament 15 dies.
  • Transferència de l’embrió: quan l’úter ja està preparat, al cap d’uns dies, es procedeix a la descongelació de l’embrió i es realitza la transferència embrionària.

Tècniques complementàries

Incrementa encara més les teves possibilitats d’embaràs amb les tècniques complementàries.